Flest midtjyder med helikopter

Se, hvor ofte akuthelikopterne har været i brug

137 gange på tre og en halv måned.

Så mange gange har akutlægehelikopteren været på vingerne i Region Midtjylland, siden regionerne pr. 1. oktober 2014 gik sammen om en fælles helikopterordning.

Det viser den seneste opgørelse fra de fem danske regioner.

Den nye ordning betyder, at der nu er tre akutlægehelikoptere til at dække opgaver med alvorligt syge og akutte patienter. Helikopterne har base i Billund, Skive og Ringsted.

Region Midtjylland er den region, hvor flest borgere har haft brug for akut hjælp. Dernæst kommer Region Sjælland med 120 opgaver, Region Syddanmark med 89, Region Nordjylland med 67 og Region Hovedstaden med 35 opgaver.

På landsplan har akutlægehelikopterne været på 450 missioner siden opstarten den 1. oktober.

- Vi er meget glade for at vi er kommet godt fra start, og kan sikre supplerende hjælp til de enkelte regioners kørende beredskaber. Der er skabt den helt rette ånd hos det flyvende mandskab på meget kort tid, og det er af stor betydning for den kvalitet som borgerne oplever, når helikopterne er i luften, siger Svend Hartling, formand for styregruppen for regionernes akutlægehelikoptere, i en pressemeddelelse.

Særligt i november måned har akutlægehelikopterne haft problemer med at hjælpe borgerne på grund af tæt tåge. Det betød ifølge regionerne, at der blev gennemført færre flyvninger end forventet.

I 2011 var Region Midtjylland blandt de første regioner i Danmark som fik en akutlægehelikopter tilknyttet på forsøgsbasis. Det er den ordning, som nu er blevet permanent og udbredt til resten af landet.