Flest fartbøder til midtjyderne

Midtjyske bilister har tilsyneladende mere fart i blodet end øvrige danskere. I hvert fald udskriver politiet flere bøder

Midtjyderne er de bilister i Danmark, der inkasserer flest fartbøder.

Det viser en ny undersøgelse blandt 1.076 bilister, som Interresearch har foretaget for sælgernes fagforening, Business Danmark.

Ifølge undersøgelsen får tre gange flere bilister fartbøder i Midtjylland end i Nordjylland og dobbelt så mange fartbøder som i København.

- Jeg tvivler på, at midtjyske bilister er mere slemme end andre. Vi har mange lige strækninger i det midtjyske til forskel fra København, hvor der er tæt trafik og praktisk talt umuligt at køre for stærkt, siger lokalformand Henrik Sørensen fra Midtjysk Afdeling i Business Danmark.

Differentieret hastighed
Kun 7% af danskerne i Nordjylland og 11% i København har fået en bøde. Andelen i Syddanmark er oppe på 18%, på Sjælland 20% og hele 22% i Midtjylland.

- Det kunne tyde på, at politiet er mere på stikkerne i det midtjyske end i den øvrige del af landet, siger Henrik Sørensen.

Han støtter Folketingets beslutning om at hæve fartgrænsen fra 80 km/t. til 90 km/t. på udvalgte landevejsstrækninger i det midtjyske, for her er det oplagt med differentierede fartgrænser.

Hastigheden bør til gengæld sættes ned på visse strækninger for eksempel omkring skoler. Det vil øge respekten for fartgrænserne, hvis grænserne er tilpasset de lokale vejforhold, mener Henrik Sørensen.

Flere stærekasser
Business Danmark er fagforening for sælgere, som bruger mange timer på landevejen.

For at forbedre sikkerheden og dermed arbejdsmiljøet støtter organisationen ideen om at sætte flere af færdselspolitiets såkaldte stærekasser op til fartovervågning på betingelse af, at de bruges på farlige vejstrækninger, og at man skilter med dem, så de virker præventivt.

Den holdning deles af 52% af bilisterne i undersøgelsen, mens 14% er imod mere fartkontrol.