Flertal for motorvej over Gudenå

Flertal for motorvej gennem Gudenådalen i Folketinget. Alligevel skal alternative projekter undersøges

Der er nu flertal i Folketinget for, at motorvejen ved Silkeborg skal gå gennem Gudenådalen.

De trafikpolitiske ordførere fra Venstre, Konservative, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti mener, at den såkaldte Resendal-linje, er den rigtige løsning. Det betyder, at der skal bygges en motorvejshøjbro gennem Gudenådalen.

Men på trods af at de fire største partier er enige om en løsning, vil de to regeringspartier og Dansk Folkeparti have undersøgt de alternative løsninger, der er kommet frem. Blandt andet den såkaldte kombi-linje.

- Jeg er overbevist om, at fornuften vil sejre til sidst, så Resendal-linjen bliver den endelige løsning. De nye VVM-undersøgelser skal primært bruges til at overbevise tvivlerne, siger Svend Heiselberg til TV2 / ØSTJYLLAND.

Socialdemokratiets trafikpolitiske ordfører, Jørn Pedersen, mener ikke, at der er grund til at lave flere undersøgelser.

- Det er noget pjat at bruge tid på flere undersøgelser. Det er synd for beboerne i Silkeborg, at de skal gå endnu længere tid i uvished om, hvor motorvejen skal bygges, forklarer Jørn Pedersen til TV2 / ØSTJYLLAND.

Selv om Socialdemokratiet ikke vil have flere undersøgelser, vil de tre øvrige partier med deres flertal gennemtrumfe, at der bliver lavet nye VVM-undersøgelser. Dermed kan den endelige beslutning først træffes om cirka et år.