Flere vil være maskinmester

Skole får 50 ekstra studiepladser

Et stigende antal unge drømmer om en uddannelse som maskinmester. Og nu får Aarhus Maskinmesterskole mulighed for at sige goddag til endnu flere elever. Skolen har netop fået tildelt 50 ekstra studiepladser.

- Vi er selvfølgelig meget glade for, at vi i år er i stand til at optage endnu flere studerende. I de senere år har vi oplevet en generel stigning i antallet af ansøgere, og det har ikke været rart at være nødt til at afvise kvalificerede ansøgere, ene og alen fordi vi ikke havde lov til at optage flere. Og da især i en tid, hvor efterspørgslen efter maskinmestre er så stor, som vi ser i dag, siger Anders Hanberg Sørensen, rektor for AAMS.

De otte maritime professionsbachelor-uddannelser i Danmark får i alt 160 ekstra studiepladser. De 50 af dem oprettes i Aarhus, der har landets største maskinmesterskole med 800 elever.

- Maskinmesteruddannelsen har et stærkt erhvervsmæssigt fokus, og de ekstra uddannelsespladser vil bidrage til at skabe udvikling og vækst i Danmark, siger uddannelsesminister Morten Østergaard (Rad. V).

Danske maskinmestre hører til de få faggrupper, som stort set ikke kender til arbejdsløshed.