Flere vil læse på erhvervsakademi

Erhvervsakademi Dania, der hører hjemme i flere østjyske byer, oplever igen i år fremgang i antallet af ansøgere

Foto: Erhvervsakademi Dania

Det er ikke kun universitetsuddannelser som jura, medicin og statskundskab, der igen i år ser ud til at tiltrække rekordmange unge.

Også på Erhvervsakademi Dania nyder man godt af interessen for at tage en videregående uddannelse.

Det står klart efter, at der søndag middag var ansøgningsfrist for at søge ind på landets videregående uddannelser via kvote 1.

Se også: VIA i Aarhus er populær

I år har akademiet modtaget 2.600 ansøgere fordelt på sine uddannelsesteder i blandt andet Randers, Silkeborg, Grenaa, Hadsten og Horsens. Det er en stigning på 17 procent sammenlignet med 2014.

Det er særligt de internationale uddannelser i for eksempel marketing og turisme, der er populære, og også uddannelserne til datamatiker og markedsføringsøkonom.

- Vi har de seneste år oplevet en stigende interesse for vores videregående uddannelser, der med deres kobling mellem teori og praksis og det indlagte praktikforløb skaber gode karrieremuligheder i det private erhvervsliv, siger rektor Lis Randa fra Erhvervsakademi Dania i en pressemeddelelse.

En af årets helt store overraskelser er uddannelsen til optometrist, hvor man lærer om øjet og synet. Her har 72 unge - mod 52 unge sidste år - valgt at søge ind.

Erhvervsakademi Dania er et blandt ni erhvervsakademier i Aarhus og tilbyder 17 forskellige videregående uddannelser inden for it, teknik, sundhed og business.