Flere unge i praktik

Succes for to østjyske erhvervsskoler

Det er blevet en smule lettere for unge østjyder at finde en praktikplads.

De netop offentliggjorte praktikpladstal for 2013 fra Undervisningsministeriet viser, at to østjyske erhvervsskoler er blandt landets højdespringere, når der ses på stigningen i nye praktikpladser.

På landsplan er antallet af uddannelsesaftaler i bygge- og anlægsbranchen faldet med godt 14 procent. I Silkeborg og Randers er tendensen dog den modsatte.

Silkeborg Tekniske Skole og Tradium i Randers har oplevet en positiv udvikling i 2013 med stigninger på henholdsvis 56,5 og 19,2 procent.

Se: Flere murere kommer i praktik

- Jeg er meget glad for, at der er oprettet flere lærepladser. Set i lyset af de hårde tider, vi har været igennem, er det rigtig godt gået. Det viser, at vores lokale virksomheder her i Østjylland gør, hvad de kan for at tage lærlinge, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland Michael Ancher i en pressemeddelelse.

- Hvis ikke virksomhederne har ordrer nok til at kunne binde sig til en lang uddannelsesaftale, har vi muligheden for korte aftaler og også virksomhedsforlagt undervisning for de unge, som i perioder er i skolepraktik.

Særligt indenfor murerfaget og malerfaget er der sket en stigning i antallet af lærepladser.