Flere skal køre sammen

Voldum går forrest i samkørsels-projekt

03:09

1 af 2

De østjyske veje er trafikerede som aldrig før. Antallet af biler i Østjylland stiger, men de mange biler kører rundt uden passagerer. I mange tilfælde er der i 19 ud af 20 biler kun én i bilen, viser tal fra DTU Transport. Men det skal der nu laves om på - flere østjyske initiativer går nu til kamp imod enebilismen.

Blandt andet i byen Voldum, hvor beboerne nu vil fylde de tomme bilsæder til glæde for borgere og miljø. Derfor har beboerne netop takket ja til at blive en del af et projekt, der skal gøre op med enebilister, og få byens borgere til at køre sammen. Projektet er sat i gang af Jørgen Møller, der er lektor på Aalborg universitet.

I projektet skal byens bilister snakke mere sammen, så de på den måde kan blive bedre til at sætte sig ind i hinandens biler, frem for i deres egen.

- Der er rigtig mange, der kører til Randers eller Aarhus eller Hadsten alligevel, og så sidder de jo bare der én person i bilen. Så jeg synes, det giver rigtig god mening at køre sammen, siger Jacob Ditlev Damsgaard fra Voldum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Siden år 2000 er antallet af biler på de østjyske veje steget med 10 procent. I samme tidsrum er antallet af passagerer i bilerne - udover føreren - næsten halveret.

I indslaget øverst på siden kan du blandt andet høre mere om projektet i Voldum.