Flere sager skal tjekkes

Vil undersøge flere sager efter dødsbrand i silo

Arbejdstilsynet skal nu gennemgå en række sager for at tjekke om tilsynet har begået fejl i sagsbehandlingen, så de skal genvurderes.

Det gælder sager, hvor Arbejdstilsynet har brugt eksperter udefra til at analysere ulykkesårsagen, skriver Fagbladet 3F.

Det sker efter, at Arbejdstilsynet har erkendt en alvorlig fejl i sagen om 51-årige Kim Banke, der brændte ihjel i en lift i en silo på Grenaa Havn i juli 2011.

Arbejdsgiveren P. Olesen & Sønner blev frikendt for ansvar i første omgang. Men sagen er nu genoptaget for at få placeret ansvaret og med henblik på en straffesag mod arbejdsgiveren.

Har erkendt fejl i behandling

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har ikke noget bud på antallet af sager eller kommentar til Arbejdstilsynets alvorlige fejl, men siger:

- Jeg hæfter mig ved, at Arbejdstilsynet har erkendt fejl i behandlingen af denne meget ulykkelige sag. Jeg har også noteret mig, at man vil tage de nødvendige skridt til, at det ikke sker igen. Og at man nu vil undersøge, om der er fortilfælde, siger Mette Frederiksen.