Flere overlever blodprop

Midtjyder har størst chance for at overleve blodprop

Hospitalerne i Region Midtjylland har langt bedre resultater med akut behandling af blodpropper end hospitalerne i resten af landet.

Hemmeligheden er, at Aarhus Sygehus omgående MR-scanner alle patienter med symptomer på et slagtilfælde, hvilket man ikke gør ikke i resten af landet. Det oplyser TV2 Nyhederne.

Helt konkret har patienterne i Region Midtjylland 72 procent større chance for at overleve en blodprop i hjernen end patienter fra Region Sjælland. Og tallet er renset for alder, køn, civilstand, rygning, alkohol og andre ting, der ellers kunne forklare forskellen.

Giver patienten chancen
I Aarhus mener lægerne selv, at de flotte resultater skyldes konsekvent brug af de mest moderne behandlingsmetoder.

- Vi har organiseret os lidt forskelligt. Og her på stedet har vi organiseret os på den måde, at vi har sagt til hinanden, at vi giver patienten chancen. Desværre er det sådan, at man ikke har MR til rådighed ud over dagtid og slet ikke om natten andre steder. Det er noget helt specielt, vi har fået opbygget her i Aarhus, siger Grethe Andersen, overlæge på Aarhus Sygehus.

Lise Beha Erichsen, direktør i HjerneSagen, kalder det forskellen mellem landsdelene uacceptabel.

- Jeg bliver overrasket, og jeg bliver vred. Jeg tænker, at vi er et lille land, og det er simpelthen ikke rimeligt, at borgerne ikke behandles ens, siger hun.