Flere økolandbrug

100 landmænd får gratis omlægningstjek

Landmændene i Syddjurs Kommune viser stor interesse for omlægning til økolandbrug.

Det er Økologisk Landsforening, som tilbyder et stort antal landmænd et gratis og uforpligtende omlægningstjek i forbindelse med et pilotprojekt som skal beskytte drikkevandet. Og Syddjurs Kommune har været højdespringeren, hvad angår interessen hos de landmænd, der fik tilbuddet.

I og omkring Naturpark Mols takkede mere end 100 landmænd ja til et omlægningstjek.

- Vi har mødt en hel del landmænd, hvor tanken om økologisk drift allerede har strejfet dem. De er åbne for et sæt økologiske øjne på bedriftens fremtidige udviklingsmuligheder, og ofte er der gode muligheder, siger Mads Vinther, der er økologikonsulent og projektleder i Økologisk Landsforening, i en pressemeddelelse.

- Det er et puslespil at få natur- og miljøkrav til at passe sammen med landbrugsproduktionen i et land som Danmark med vores høje opdyrkningsprocent, og brikkerne er lettere at få til at falde på plads, når landbrugsarealerne er fri for sprøjtegift og kunstgødning. Derfor er det for mange landmænd i de udpegede områder rettidig omhu at overveje en økologisk strategi for bedriftens fremtidige udvikling.

I alt har mere end 3.000 landmænd i 23 kommuner fået tilbuddet.