Flere ledige ingeniører

Men der er en forklaring

Mens ledigheden blandt ingeniørerne generelt sniger sig nedad, så er samme kurve steget for de østjyske ingeniører, så den nu er på 4 pct. mod 3,2 pct. sidste år på samme tid. Dermed ligger ledigheden for de østjyske ingeniører over landsgennemsnittet, der er faldet til 3,2 pct.

- Den østjyske ledighed er steget meget i løbet af efteråret. Men piller vi dimittenderne ud af tallene, så rasler antallet af ledige ned. Derfor kan vi forklare en stor del af det høje ledighedstal, at der er flere uddannelsesinstitutioner i Østjylland, siger Bolette Mohr Sillassen, formand for Ingeniørernes A-kasse, IAK. 

Når det regnestykke bliver gjort, er der 2,4 pct. ledige i Østjylland. Hvilket også understreger, at langt de fleste nyuddannede ingeniører er i job et år efter, at de har færdiggjort deres uddannelser.

- Det tager lidt længere tid for dimittenderne at komme i job. Men de kommer i job, og vi oplever i IAK, at de ledige medlemmer er mobile. I øjeblikket meldes der om mangel på ingeniørernes kompetencer i nogle brancher. Her er der kamp om de kloge hoveder - også internationalt, så det kræver en særlig indsats at få de rette medarbejdere, understreger Bolette Mohr Sillassen.

Kilde: Ingeniørernes A-kasse, IAK.