Flere konkurser i marts

Marts bød på mere end en fordobling i antallet af konkurser i forhold til året før. Største stigning er sket i Østjylland

I marts måtte 486 danske virksomheder dreje nøglen om. Det er en stigning på 132,5 procent i forhold til samme måned sidste år, hvor 209 virksomheder gik konkurs. Konkurserne rammer stort set alle brancher og landsdele, viser en ny konkursstatistik fra Experian.

Antallet af konkurser har aldrig været højere over en seks måneders periode, siden Experian startede med at måle på konkurser i 1996.

- Udviklingen over de seneste måneder viser, at konkurstallene toppede i sidste kvartal af 2008. Så oplevede vi et fald i januar, men siden er det månedlige antal konkurser steget igen, siger kommunikationschef Camilla Rose fra Experian.

I forhold til marts sidste år kan stort set alle brancher melde om et generelt højere niveau for antallet af konkurser. Branchen "fast ejendom" er dog den hårdest ramte. Her gik seks
virksomheder konkurs i marts, mens den forgangne måned har budt på 34 konkurser i branchen.

Over hele landet melder langt de fleste regioner om en stigning i konkurstallene i forhold til marts sidste år. Midt- og Vestjylland samt Østjylland har over de seneste 12 måneder oplevet den største relative stigning.

I de første tre måneder af 2009 er 1369 virksomheder gået konkurs, og ved en simpel fremskrivning vil 2009 ende med 5476 konkurser, oplyser Experian.