Flere indbrud i sommerferien: Vi fik fanget tyvene for sent

I år har der været 43 flere indbrud i ugerne 26-31 i forhold til sidste år

02:22

Østjyllands Politi har haft travlt med at fange indbrudstyve i disses højsæson – sommerferien. I år har der desværre været 43 indbrud mere end i 2015 i ugerne 26-31, og det ærgrer ordensmagten.

- Vores strategi er at få fat i de kendte tyve før sommerferien, så vi er sikre på, at de sidder i fængsel, når folk er ude at rejse. Men i år lykkedes det ikke i den grad, som vi ønskede, fortæller fungerende vicepolitiinspektør Anders Uhrskov til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I denne graf fremgår det præcise antal indbrud i sommerugerne 2016 i Østjyllands Politikreds.  Foto: Østjyllands Politi

Det betød, at ugerne 27 og 28 var hårdt ramt af indbrud, men til gengæld var der så færre indbrud end sidste år i de øvrige skoleferieuger.

- Midt på sommeren anholdt vi en del af indbrudstyvene, og jeg er sikker på, at det er en af årsagerne til faldet, siger Anders Uhrskov.

Læs også Litauere fængslet: Stjal over 1.000 ting

Han fortæller, at man fra politiets side gør en hel masse for at rådgive og vejlede borgerne i at sikre deres hjem og derved undgå indbrud.

- Jeg synes faktisk, at vi gør ret meget, så derfor er det da ærgerligt, at der har været flere indbrud. Vi vil arbejde hårdt på at få antallet bragt ned, slår vicepolitikommissæren fast.

I interviewet øverst på siden kan du også høre Anders Uhrskov fortælle, hvad tyvene især går efter.