Flere hjemløse unge i Aarhus

Kommunens nye udfordring: Sofa-surfere

03:49

1 af 2

Flere og flere unge aarhusianere har ikke noget fast tag over hovedet.

Ved den seneste hjemløsetælling i 2013 var der 148 hjemløse unge mellem 18 og 24 år i Aarhus Kommune. Derudover er der en voksende gruppe bestående af unge, som går under betegnelsen "sofa-surfere".

De har ingen fast adresse, men sover skiftevis hos venner og familiemedlemmer, som kan give dem et sted at sove i en periode - inden de finder et nyt sted at være.

- De unge sidder ikke på gadehjørnet og drikker bajere og ryger hash. De er forskellige steder i det skjulte. Hvis man undrer sig over, hvor de unge mennesker er, så er det en af forklaringerne, siger centerchef ved Aarhus Kommune Brian Kjærulf til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Millioner til unge hjemløse

- Det er sådan sent fint nok i en periode. Men problemet med de her unge mennesker, det er, at de har gjort det i de sidste 10-15 år. På et tidspunkt siger netværket stop, og så står man virkeligt på gaden.

På to år har 200 unge aarhusianere henvendt sig til Center for Bostøtte.

- Jeg kan konstatere, at de 200 henvendelser er helt reelle og seriøse henvendelser om en problematik, som man har rigtigt svært ved at komme ud af.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du møde 24-årige Daniel Albrektsen, som ikke har sin egen bopæl. Nogle dage slår han sig ned under Ringgadebroen, mens han på andre tidspunkter opholder sig bag Godsbanen.