Flere hjemløse til tandlægen

Kommune har haft succes med tandplejeprojekt

Vejledning om mundhygiejne og hjælp til at søge om dækning af tandbehandling.

Det er nogle af de ting, som socialt udsatte borgere i Aarhus Kommune har fået hjælp til gennem de seneste fire et halvt år.

Projektet er sket i samarbejde mellem Aarhus Kommune og Socialmedicinsk Tandklinik, som hjælper misbrugere, hjemløse og andre udsatte borgere.

Nu er tandplejeprojektet slut, og efter alt at dømme har det været noget af en succes.

583 brugere er i perioden blevet henvist til en tandlæge, mens mere end 1.000 borgere er blevet vejledt og instrueret i mundhygiejne.

Hjælp til papirarbejde

Over halvdelen af de 583 henviste borgere havde ikke havde ikke været til tandlæge i minimum to år.

Succesen i projektet ligger i, at de udsatte borgere har fået en hjælpende hånd til blandt andet at udfylde papirer, som gør det muligt for dem at få betalt deres tandbehandling, fortæller projektleder Palle Eli Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND:

- For at få dækket sine udgifter til tandbehandling, skal man udfylde en række papirer og sende til Ydelseskontoret. Det er ikke alle, der kan tage sig sammen til det eller kan overskue det. Så er det nogle gange nemmere at dulme tandsmerterne med alkohol.

Mellem tre og fire deltidsmedarbejdere har i projektperioden været ansat til at hjælpe de udsatte borgere. Den ene var en opsøgende medarbejder, som informerede og vejledte borgerne omkring deres muligheder.

Fremover vil der fortsat være tilknyttet en opsøgende medarbejder på Socialmedicinsk Tandklinik i Aarhus.