Flere hjemløse i Aarhus

Kommune og foreninger har svært ved at hjælpe alle

02:08

1 af 2

617 personer i Aarhus Kommune kunne i 2013 betegnes som hjemløse.

Snart vil Det Nationale Forskningscenter for Velfærd foretage en ny tælling, som det er traditionen tro hvert andet år.

Selvom der er lang tid til offentliggørelsen af tællingen, melder Kirkens Korshær i Aarhus og de hjemløses landsorganisaiton, SAND, om et stigende antal hjemløse.

Ifølge de to foreninger er problemet i øjeblikket så stort, at de er nødt til at afvise mange hjemløse, som derfor må sove på gaden i stedet for at overnatte på et herberg.

- Vi må henvise folk til Vejle og Sjælland nogle gange, fordi der simpelthen ikke er plads nok i Aarhus. Det er et stort problem, siger bestyrelsesmedlem fra SAND, Christina Strauss, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hos Kirkens Korshær oplever de ansatte en stigende efterspørgsel på overnatningsmuligheder. Leder Morten Aagard fortæller, at der hver nat er mere end fuldt hus i foreningens varmestue i centrum af Aarhus.

I sidste måned overnattede omkring 70 personer hver nat i varmestuen. Nogle sov der flere nætter i streg, andre kun en enkelt.

- Vi oplever rigtig meget, at vi har de her akutte behov for overnatningssted. Ikke nødvendigvis langvarige, siger Morten Aagaard.

Hos Aarhus Kommune peger man på dyre boliger som en af svarene på, hvorfor særligt mange unge aarhusianere ender på gade.

Du kan møde Kim Heide, som har boet på gaden i Aarhus i fire måneder, i tv-indslaget øverst på siden.