Flere asylcentre på vej?

Snart rykker flygtninge ind på nedlagt plejehjem

I løbet af den kommende måned er de første flygtninge klar til at blive indkvarteret på et midlertidigt asylcenter på Djursland.

Det bliver plejecentret Lyngbygård Plejehjem, som skal huse asylansøgerne.

Plejehjemmet er muligvis ikke det eneste, der kan ende med at blive taget i brug for at imødekomme flygtningepresset, oplyser kommunen:

- Udlændingestyrelsen er også interesseret i at leje den tidligere institution Georgsminde i Nimtofte og Voldby Plejehjem til asylcentre. Dette er dog ikke endeligt afklaret endnu, men forventes at blive det hurtigst muligt.

Lyngbygård Plejehjem skal tage imod omkring 120 asylansøgere. Asylcentret bliver oprettet på grund af store flygtningestrømme fra Syrien og Eritrea.

- Det er Røde Kors, som har henvendt sig til os, fordi de står i akutte vanskeligheder med at skaffe plads til en stor mængde asylansøgere. Vi ønsker at hjælpe og bidrage til at løse denne nødvendige opgave, siger borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S).

Flygtningene vil løbende blive indkvarteret på de to nedlagte plejehjem og også hoteller og campingpladser vil blive taget i brug.