Flere ældre skal have glæde af superkost

Forsøg med energirig kost i Hou udvides til at omfatte samtlige ældre på plejecentrene i området.

Et forsøg med speciel energirig kost til småt spisende ældre på et plejecenter i Hou, kommer nu til at omfatte samtlige beboere på fire plejecentre i området.

Socialministeriet støtter projektet med 334.000 kroner og går i al sin enkelthed ud på, at de småt spisende ældre får serveret mindre måltider med mere energi, og at de ind i mellem bliver tilbudt mellemmåltider bestående af formage eller proteindrikke.

I alt får 67 beboere på plejecentrene i Hou, Gylling, Ørting og Ålykkecentret mulighed for de energirige måltider.

- Erfaringerne fra projektet i Hou er meget positive. Beboerne er meget tilfredse med maden, og personalet fornemmer mere energi og glæde blandt beboerne efter at vi har indført superkost, fortæller centerleder Bente Markfoged i en pressemeddelelse.

Det udvidede kostprojekt skal også ses som et led i forberedelsen af flytningen af beboerne fra de fire plejecentre i Hou, Gylling, Ørting og Ålykkecentret til et nyt fælles plejecenter, som tages i brug i december 2008.

<a href="http://www.odder.dk/frameset/run_frame_search_news.asp?NewsID=3962&topID=&LangRef=1&Area=" target="_blank">Læs mere om baggrunden for projektet ved at klikke her</a>