Fiskere efter druknedød: Fatalt svigt

Danske fiskere raser over Søværnets Operative Kommando, efter at to fiskere druknede ved Djursland

Båden med de to fiskere - en far og en søn - blev vædret af det svenske skib Vinga.

Torsdag kunne TV 2 | ØSTJYLLAND fortælle, at Søværnets Operative Kommando (SOK) ikke alarmerede den lokale redningsstation i Grenaa før efter en time - en enorm menneskelig fejl, der måske kostede menneskeliv.

Sagen vækker forargelse hos Danmarks Fiskeriforening.

- Jeg kan ikke sige, om det kostede liv denne her gang, men deres chancer for at overleve ville selvfølgelig have været bedre, hvis man havde sendt det nærmeste redningsfartøj. Hvis du kan være der på et kvarter, er det jo bedre end efter en time, siger formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen til ekstrabladet.dk.

- SOKs opgave er at se på et kort og sende det nærmeste redningsfartøj på vandet. Selvfølgelig skal de sende en helikopter, men redningsflåden skal også sendes, der er åbenbart nogen der ikke tager deres opgave alvorligt nok, siger Svend-Erik Andersen til ekstrabladet.dk.

- Jeg forventer, at SOK giver en meget klar undskyldning. Anders Nymann Jensen er Fiskeriformand i Grenaa, og han var ven med de afdøde

I Grenaa har de bestemt ikke sluppet fadæsen.

- På havnen går folk og spørger hinanden - hvordan kan det lade sig gøre? Palle (En af de afdøde fiskere, red.) var jo frivillig redder i mange år, og redningsfolkene er kede af ikke at have haft muligheden for at redde ham, siger Anders Nymann Jensen.

Kilde: ekstrabladet.dk