Fisker: Vi skal finde ud af, hvordan vi vil spille

Randers FC har vist, at holdet kan spille i to systemer. Men når ferien er overstået, skal holdet finde et taktisk udgangspunkt frem mod den nye sæson

02:44

Det lignede lidt af en genistreg, da Ólafur Kristjánsson midt i foråret ændrede formation. Frem for den vante 4-4-2 opstilling, hev han tre midterforsvarer ind i startopstilling, smed backsene op som wingbacks og Kasper Fisker op bag angriberne.

Herefter virkede kronjyderne som forvandlede, og tabte blot én af de følgende syv kampe. Torsdag aften blev det dog til endnu et nederlag, da FC Midtjylland vandt 3-0 i finalen om pladsen i Europa League.

Læs også Randers-profil: Håber de snart river det her stadion ned!

Nu går spillerne på ferie, og når de vender tilbage, skal der findes ud af, hvordan der rent taktisk skal lægges ud, når næste sæson fløjtes i gang i midten af juli. Sådan lyder det fra Kasper Fisker, der dog har siddet ud de sidste to kampe med en brækket hånd.

Jeg brækker hånden til træning dagen inden kamp og havde egentlig regnet med, jeg kunne spille. Men jeg fik nej, for det var for risikabelt. Så det var en træls måde at slutte sæsonen af på

Kasper Fisker

- Vi skal have fundet ud af, hvordan vi egentlig gerne vil spille. Det har været lidt udefinérbart, om det er 4-4-2 eller 3-5-2, så vi skal have fundet ud af, hvad vi egentlig gerne vil, siger offensivprofilen, inden han fortsætter.

- Men samtidig er er vi åbne for, at vi kan spille flere forskellige systemer, så det skal vi selvfølgelig bare blive endnu bedre til i næste sæson.

Randers FC har siden 4-0-sejren over OB i slutningen af april spillet 3-5-2, og inden 0-3-nederlaget til FC Midtjylland havde kun Horsens formået at besejre randrusianerne. Derfor peger tallene i retning af at fortsætte med den konstellation.

Kasper Fisker var ikke på banen, da Randers FC torsdag aften tabte til FC Midtjylland. Her ses Kasper Enghardt i kamp om bolden med hjemmeholdets Jakob Poulsen. Foto: Claus Fisker

- Vi må jo se, hvad statistikkerne siger. Vi tabte rigtig, rigtig mange kampe i 4-4-2, og nu er vi begyndt at få point igen med 3-5-2. Det må være op til træneren at bestemme, jeg er okay tilpas i begge systemer, siger Kasper Fisker.

Forhåbentlig klar til den nye sæson

Randers-fansene fik sig nok lidt af et chok, da Kasper Fiskers navn ikke fremgik af holdkortet til den seneste kamp mod OB. En brækket hånd betød, at hans sæson sluttede i utide.

- Jeg brækker hånden til træning dagen inden kamp og havde egentlig regnet med, jeg kunne spille. Men jeg fik nej, for det var for risikabelt. Så det var en træls måde at slutte sæsonen af på.

Kasper Fisker har i de seneste opstarter været en af de spillere, der er kommet tilbage i bedst form. Skaden i armen behøver dog ikke betyde, at det ikke kan gentage sig denne gang.

Læs også Herning-komplekset forsatte: Ingen Europa-bold i Randers

- Det er heldigvis armen, så jeg kan holde mig godt i gang i ferien. Det er lidt en irriterende skade, fordi man godt kan løbe og bevæge den nedre del af kroppen, men det gode ved den er, at jeg kan holde mig i gang i ferien, siger Kasper Fisker, der regner med at den første prognose på fire til seks ugers pause stadig holder stik.

- Indtil videre er det stadig horisonten, så jeg er forhåbentlig klar igen i den nye sæson.

Se et længere interview med Kasper Fisker i videoen øverst i artiklen.