Fiskefest ved Gudenåen

Konkurrence trækker folk til

00:37

Her ses en af fiskerne, Thorbjørn Lager, med sin store hanlaks på 7,53 kilo. Fisken blev fanget i Ulstrup, hvor fiskeren selv kommer fra. Thorbørn vandt med sin laks.

1 af 2

367 lystfiskere bredte sig langs bredden ved Gudenåen fra Randers til Tange Sø i årets Gudenåkonkurrence for lystfiskere.

Det er en stor fest. Sådan beskrev en af arrangørerne den store lystfiskerkonkurrence, som hvert år trækker flere hundrede fiskere til fra hele landet. I år havde en enkelt normand sneget sig ind.

Fiskerne står ikke samme sted alle sammen, men de breder sig ud over den forholdsvis lange strækning. Nogle er heldige - andre er ikke. Der bliver nemlig fanget i gennemsnit 100 fisk hvert år, og det vil altså sige, at tre ud af fire fiskere skal en tur i supermarkedet for at finde dagens aftensmad.

Der bliver fisket primært laks og ørreder, men hos juniorne, som er under 18 år, er geder også en del af fangsten. De største fisk vejer op imod otte kilo.

Når stængerne har været længe nok i åen, kaldes der til præmieoverrækkelse. Det sker klokken 16 og vil blive overværret af godt 700 mennesker. Arrangøren er ikke i tvivl om, hvorfor der kommer så mange fiskere og publikummer.

- Det er jo det bedste fiskevand, vi har i Danmark. Og så betyder det her bare alt for mange. Det er hygge og samvær. Det er bare fantastisk, siger Martin Knudsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Dagens fangster tager folk som regel med hjem og ryger dem. De heldige altså. Selvom det har været en sløj sæson for lystfiskeriet, så er der forhåbentligt fisk i vandet igen næste år. Arrangøren forventer et overskud på godt 70.000 korner, som skal bruges på næste konkurrence. Hver deltager betlaer 250 for at være med - børn giver dog 100 kroner.

- Vi tror jo på, at arrangementet er så godt, at vi kan blive ved med det. Det er jo noget, som folk er vilde med, og de kommer fra hele landet, siger Martin Knudsen, som ikke selv deltog i dag, da han havde travlt som arrangør.

Vinderen af konkurrencen blev Thorbjørn Lager, som ses på billedet, med sin laks på 7,53 kilo. Dermed får han også en præmie, som lyder på 5.000 kroner.