Fire unge bag Trøjborghærværk

Fire maskerede unge forsvarer omfattende graffitimaleri

1 af 2

Gerningsmændene bag et omfattende hærværk i Aarhusbydelen Trøjborg træder delvist frem i fredagens udgave af Århus Stiftstidende og forsvarer deres gerninger som "kunst."

De fire unge har har senest malet ordet "Butthole" på adskillige facader og butiksskilte på Trøjborg. Og de kalder sig også som gruppe for "Butthole Crew".

Nu har gruppen kontaktet avisen for at forklare "sin version af historien", og møder formummet bag tørklæder og solbriller frem - uden at afsløre deres identitet - for at tale med avisens udsendte på Nordre Kirkegård på Trøjborg.

Jacob, Liam, Tobias og Casper kalder de fire unge sig. De er alle i begyndelsen af 20'erne og har lavet graffiti siden starten af deres teenageår.

- Vores syn på graffiti er meget anderledes end de flestes. For os er det en kunstnerisk udtryksform. Vi ved godt, at folk bliver stødt over det og hader os for det. Men for at sige det rent ud, så er vi skideligeglade, fastslår et af medlemmerne, der kalder sig Tobias.

De fire hærværksmænd understreger deres pointe over for avisens fotograf ved at trække ned i bukserne og fremvise den nederste del af ryggen - den del af den menneskelige anatomi, der har inspireret til gruppens navn, Butthole Crew.

I kommentarfeltet under artiklen, kan man læse, at avisens læsere generelt tager afstand til "kunstværkerne."