Fire uger uden bad

50-årige Heidi Neergaard har nu i 28 dage ikke fået et bad, fordi hendes plejepersonale ikke har tid

Det er over fire uger, siden Heidi Neergaard sidst har været i bad.

TV 2 | ØSTJYLLAND har den seneste tid fortalt om Heidi Neergaard, der i nu 28 dage ikke har været i bad, fordi hendes plejepersonale ikke har tid til at give hende et bad.

- Det har jeg det da ikke godt med. Men jeg er jo nødt til at bevare håbet, siger hun.

Se: Uden bad siden maj

Flere østjyder har henvendt sig til Heidi Neergaard og tilbudt, at de gerne vil hjælpe hende med at komme i bad. Flere har også ringet til hende, mens en enkelt endda har sendt en buket med blomster til Heidi Neergaard for at vise hende støtte.

Her er Heidis situation

50-årige Heidi Neergaard er spastisk lammet i benene, og hun er derfor stærkt afhængig af hjælp. Tidligere var hun tildelt hjælperordningen BPA - Brugerstyret Personlig Assistance - hvor handicaphjælpere på skift døgnet rundt sørger for personlig pleje og hjælp.

Men nu har Randers Kommune frataget hende døgnhjælpen, fordi hun ikke har kunnet overskue at være arbejdsgiver for handicaphjælperne.

Se: Heidi er rørt over støtte

Siden 1. juni har Heidi Neergaard derfor modtaget hjælp fra hjemmeplejen. Men da hun er så plejekrævende, som hun er, har hjemmeplejen ifølge Heidi Neergaard endnu ikke haft tid til at give give hende et bad:

Efter TV 2 | ØSTJYLLANDS omtale af sagen tidligere på måneden har Heidi Neergaard haft besøg af Randers Kommune. Her fik hun af vide, at hun ikke vil kunne få en lignende ordning igen. Kommunen mener derimod, at hun bør flytte på en institution.

TV 2 | ØSTJYLLAND henvendte sig mandag til Randers Kommune for at få en kommentar til sagen.

- Vi kan bekræfte, at Heidi de Neergaard er overgået til en anden form for hjælp end BPAordningen. Hun er nu omfattet af et tilbud fra Randers Kommune, hvor hun blandt andet får tilbud om hjælp fra hjemmeplejen, siger Runa Steenfeldt, områdeleder i Socialafdelingen, Randers Kommune i en email fra kommunen.

- En sådan ordning rummer generelt en række tilbud herunder også bad. Vi kan fortælle, at Heidi de Neergaard dagligt får tilbudt hjælp til personlig hygiejne, fortsætter hun.