Fire håndboldherrer slås om to VM-pladser

Kasper Irming fra Århus Håndbold skal kæmpe for en plads i Ulrik Wilbeks VM-trup

Der er to pladser åbne på landstræner Ulrik Wilbeks VM-hold, og der er fire mand i kamp om dem.

Stregspilleren Michael V. Knudsen, der det seneste år har været ude med skader, får den ene plads, hvis han bliver frisk nok til at spille. Alternativt går den til Kasper Nielsen.

- Der er lavet plads til Michael V. Knudsen i truppen, hvis han bliver fit for fight - vi vil følge ham intenst i de fire kampe, han kan nå at spille indtil nytår, siger Ulrik Wilbek.

Hvis Michael V. Knudsen, der i alle Wilbeks år som landstræner har været en absolut nøglefigur, ikke viser sig klar til at gå ind i truppen, så lægger landstræneren op til at udtage forsvarsspecialisten Kasper Nielsen.

Den anden duel - som er mere åben i sit udgangspunkt - står på højre back mellem Kasper Irming fra Århus Håndbold og Kolding-spilleren Kasper Søndergaard.

- De er begge udtaget til vores træningssamling, og de er to meget forskellige typer, hvor Kasper Irming er meget gennembrudsstærk, så er Kasper Søndergaard måske mere skydende, siger Ulrik Wilbek.

Han har kunnet se Kasper Irming starte sæsonen fremragende i sin klub og også gøre det godt i landsholdets EM-kvalifikationskampe. Han har dog stået mindre stærkt i billedet på det seneste.

Kasper Søndergaard har været en del plaget af skader de seneste måneder.

- Historien om venstrehåndede backer på landsholdet er, at der næsten ikke har været nogen, der har holdt et helt mesterskab. Derfor vil jeg godt have to med denne gang (Mads Christiansen er den ene, red.). Derfor kan man også godt forestille sig, at de to sidste her undervejs afløser hinanden. Nu gælder det om at holde liv i dem begge frem til VM, slår Wilbek fast.