Find cyklen frem

Projekt Randers Cykelby: børn skal cykle mere!

Børn bliver sundere og mere trafiksikre, hvis forældre lader deres børn cykle i skole i stedet for at køre dem i bil. Derfor vil Randers Cykelby nu have børn til at cykle mere.

Cykelhandler Hans Christian Ørsted fra Randers er med i Randers Cykelbys kampagne "Bank rusten af jernhesten", der skal få flere børn til at cykle:

- Der er alt for mange forældre, der kører deres børn til skole, fordi de har travlt, og fordi de synes, at trafikken er farlig. Hvis forældre lader børn cykle, bliver der mindre trafikkaos ved skolerne om morgenen, og børnene bliver mere trafiksikre. Desuden møder børnene friske op til undervisningen, fordi de har fået frisk luft og motion, siger Hans Christian Ørsted.

Ud på skolerne
Projektet Randers Cykelby vil med kampagnen "Bank rusten af jernhesten" have børn til at cykle meget mere, end de gør nu. Og det skal ske i samarbejde med cykelhandlere i Randers, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Derfor skal cykelhandlerne ud på skolerne, og cykelkæder bliver smurt og cykler pumpet i uge 12, når skoleelever i Randers får besøg af cykelmekanikere. De skal vise eleverne, hvordan de gør deres cykler klar til foråret.

Glad for opbakning
I Randers Kommune er man glad for opbakningen fra cykelhandlerne:

- Det er dejligt, at der er så mange cykelhandlere, der bakker op om denne kampagne. Vi skal have fat i børnene, så de får interesse i at vedligeholde deres cykler. Børnene er vores fremtid, og det er dem vi skal satse på og påvirke, for at flere skal springe på jernhesten til gavn for sundheden og miljøet, siger Birgit Berggrein, fra Randers Kommune og projektleder i Randers Cykelby. 

Læs mere om Randers Cykelby på www.cykelby.randers.dk

Følgende skoler og cykelhandlere er med i kampagnen ”Bank rusten af jernhesten” i uge 12.
Aktiviteterne foregår på skolerne.

Tirsdag den 22. marts. Kl. 8. Vorup Skole og Fri Cykler i Randers

Onsdag den 23. marts Kl. 10.30. Tirsdalens Skole og Fri Cykler i Randers.

Torsdag den 24. marts kl. 9. Hobrovejens Skole og Cykelbørsen i Randers.

Torsdag den 24. marts kl. 9.30 Randers Realskole og Jørgen Schmidt Cykelsport i Randers.

Torsdag den 24.marts kl. 11. La Cours Skole og Vesterport Cykellager i Randers.