Skal Nijole fra Assentoft være Årets Østjyde?

Den sidste finalist i Årets Østjyde beskrives som et "sprudlende menneske", der gør livet bedre for udsatte børn og skaber fællesskaber for kvinder

Børnelatter og glædesskrig er benzin for Nijole Franck fra Assentoft sydøst for Randers. Hun har stiftet foreningen Barnets Sag, hvor frivillige bruger tid og kræfter på at hjælpe udsatte eller omsorgssvigtede børn i lokalområdet.

Oprindeligt er hun født i Litauen, men kom til Danmark for 25 år siden. Hun er gift, har en søn og et barnebarn. 

- Det er godt at støtte nogle børn, som måske bor i Afrika eller andre lande, hvor der er krig, men man skal også huske at støtte naboens børn, fortæller hun om baggrunden for foreningen. 

Det frivillige arbejde i foreningen går blandt andet ud på at indsamle tøj i 20 opstilllede containere i både Randers og Aarhus. Herefter sælges tøjet i sækkevis. Pengene fra tøjsalget går ubeskåret til eksempelvis at finansiere julehjælp, julegaver til børn, støtte til konfirmation og skabe fællesskaber for udsatte kvinder. 

quote Når hun går ind i et rum, lyser det hele op. Hun fylder hele rummet.

Peter Ymer Nielsen, kasserer i Barnets Sag

Et af Barnets Sag kerneprojekter er FamilieHuset på Husarvej i Randers, hvor børn kan komme to aftener om ugen og hygge sig sammen med andre. 

- Ungerne er vilde med hende. Det kan man se. Vi bliver også vilde med hende, fortæller Peter Ymer Nielsen, som er kasserer i Barnets Sag og tilføjer:

- Når hun går ind i et rum, lyser det hele op. Hun fylder hele rummet, 

Nijole Franck er den tredje og sidste finalist i Årets Østjyde 2016. Den første finalist var Jann Lund fra Tilst i Aarhus og den anden var Vibeke Bjerregaard fra Odder. Alle kan mellem den 17. og 22. januar via SMS stemme på sin favorit blandt de tre finalister. 

Det koster almindelig sms-takst at stemme. 

 
VIDEO: Der er plads til både hygge og leg i FamilieHuset i Randers, som Nijole Franck og hendes forening Barnets Sag har etableret som et frirum for områdets børn. 
 

 

politibil20181215-024410-L-1920x1281we

Fest i klub blev opdaget: Gæster flygtede fra politiet

Aarhus Arrest Lisbet Nielsen Bjarne Østergaard Madsen selvmord arkivfoto 2009

Terrorsigtet blev nedværdiget af personale i fængsler

Minkaflivning

Estimat peger på hastig spredning af muteret coronavirus

Gråvejr regnvejr regn

Grå og våd weekend venter østjyderne

Endnu en ulykker i krydset ved Ringvejen og Edwin Rarhsvej

playPolitijagt førte til ulykke i dødskrydset

auh

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer