Filosof om fitness: Sjovere at spise snegle

Morten Albæk er en flittig motionist. Han gør det dog først og fremmest for at kunne tænke bedre

03:49

1 af 2

Filosoffen Morten Albæk fra Aarhus er i offentligheden bedst kendt som tidligere frontfigurer hos vindmøllegiganten Vestas.

Det er derimod de færreste, der ved, at Morten Albæk flittigt dyrker fitness - ikke mindst når han er på en af sine mange rejser.

For Morten Albæk har turene på løbebåndene i hotellernes fitnesscentre ingen selvstændig mening. Faktisk ville han helst være fri.

Han gør det i stedet for at kunne tænke klart og holde til et højt arbejdspres.

- Jeg finder det tæt på ligegyldigt. Men det er ikke ligegyldigt for mig, at jeg har fysikken til at have det intellektuelle overskud og evnen til at koncentrere mig mere end gennemsnittet. At jeg har overskud til at arbejde flere timer end gennemsnittet. At jeg fysisk sørger for, at jeg ikke går fuldstændig i forfald, er en forudsætning for at have den ambition, jeg har, siger Morten Albæk.

Direktør forlader Vestas

Morten Albæk forlod i sommer jobbet som vicedirektør hos Vestas til fordel for en chefstilling i investerings- og rådgivningsselskabet Voluntas.

I forbindelse med sit arbejde er Morten Albæk vant til at rejse meget. Det er særligt i forbindelse med rejserne, at han snører løbeskoene.

- Jeg bor kun på hoteller, hvor der er et motionscenter. Så kan jeg sørge for, at jeg får 30-45 minutters motion de dage, jeg er ude at rejse. Når jeg er hjemme, motionerer jeg meget lidt, for så vil jeg hellere bruge tiden på at være sammen med mine børn og min hustru, forklarer han.

Se TV2OJs nytårstale

TV 2 | ØSTJYLLANDs Thera Hoeymans har mødt Morten Albæk. Resultat kan ses i programmet "Mit Andet Jeg", hvor den aarhusianske filosof åbent indrømmer, at han hellere ville lave noget andet end at tage i fitnesscentret.

Den fysiske træning er dog nødvendig, fastslår han:

- Ambitionen er at få en sund fysik, fordi du må tro på, at den er med til at skabe rammen for en sund sjæl. Hvis det ikke var tilfældet, ville jeg til enhver tid så uhyggeligt meget hellere sidde og spise snegle og drikke hvidvin med dig, siger Morten Albæk.

- Der er ingen selvstændig mening i at gå ned i et fitnesscenter eller at løbe en tur. Hvis jeg kunne, var det for mig tæt på at være noget, jeg helst undlod at bruge så meget som ét minut på.

Mød Morten Albæk i videoen øverst i artiklen. Hele udsendelsen 'Mit Andet Jeg' kan ses her