Filmhold indtager Norddjurs

Indspiller scener til filmen Guldkysten

Den norske skuespiller Jakob Oftebro ses her i en scene fra filmen Guldkysten. Han spillede også en af hovedrollerne i dramaserien 1864 på DR. Foto: SF Film

For anden gang på få år spiller Randers-området en central rolle i en stor dansk film.

I 2012 skabte filmen Hvidstengruppen en fornyet interesse for modstandskampen mod tyskerne under besættelsen og historien bag Hvidsten Kro nord for Randers.

Denne gang er det filmen Guldkysten, der sætter Randers på film-landkortet. Selv om det meste af filmen optages under varmere himmelstrøg, tager en del af filmholdet i weekenden til Gjesing og Løvenholm Gods på det nordøstlige Djursland.

Guldkysten er inspireret af den danske botaniker Joseph Wulffs liv på Afrikas Guldkyst i 1830'erne og hans breve hjem til hans forlovede. Wulff var fra Randers og hans rejse begyndte i Randers.

På lørdag optager filmholdet en bryllupsscene i Gjesing Kirke, og på søndag er der optagelser på Løvenholm Gods ikke langt derfra.

De valgte locations er tidstypiske og opfylder de nødvendige krav til kameraføring og atmosfære. Filmholdet består af 10-12 mand - dels fra København og dels fra Randers og/eller Aarhus. Det oplyser VisitRanders til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Filmdramaet Guldkysten bliver instrueret af forfatter og filminstruktør Daniel Dencik. I hovedrollerne kan man blandt andet opleve Jakob Oftebro, Danica Curcic og debutanten Sophia Adegnika.

Filmen har premiere i juli.