Filmfestival for børn: Dejligt at slappe af og se film

Ny filmfestival for børn viser film fra andre lande. Så børn og forældre oplever livet som barn i et andet land

02:12

Som mange voksne har børn også deres yndlingsfilm.

Star Wars. Inderst inde, McQueen og Rapunzel.

Det var dog ikke Disney, der stod på programmet, da en række børnehaver og skoler onsdag troppede op for at se en række kortfilm i et stort telt i Risskov.

Den nye filmfestival Film i Skoven i Riiskov havde i går inviteret en række børnehaver og skoler til at se en række kortfilm, der var lidt anderledes end dem, de er vant til.

Arrangementet var en optakt til den nye børne- filmfestival ’Film i Skoven’ i weekenden.

At se film i et telt i en skov er ikke nogen dum ide. Det mener Benjamin Ellebæk Bjerg, der er skoleelev.

- Det er dejligt, at vi bare kan slappe af og se nogle film, siger Benjamin Ellebæk Bjerg.

Som optakt til en indisk film fik børn en lille instruktion i Bollywood-dans. Arrangementet var optakt til Film i Skoven i weekenden.

Festivalen viser både japanske, indiske og svenske film. Tanken er, at børnene skal opleve anderledes film og kulturer end dem, de er vant til.

- Det giver børnene og forældrene en mulighed for at opleve livet som barn i et andet land. Det er en speciel oplevelse, som er vigtig i den verden, vi lever i nu, hvor børnene har større mulighed for at rejse, se verden og bo nye steder, siger Katharine Simpson, der er festivaldirektør for Film i Skoven.

Festivalen er en del af Aarhus 2017 og byder også på andre aktiviteter som for eksempel Bollywood-dans som optakt til en indisk film.