Filmbyen i Aarhus er på vej mod udvidelse

En ny bygning skal give mere plads i Filmby Aarhus

Der er vokseværk i Filmbyen i Aarhus. En ny bygningen skal bygges, så der bliver tilført yderligere 4.400 kvadratmeter til området, som er en magnet for film og mediebranchen i byen.

- Filmbyen er en vaskeægte succeshistorie. Den er centrum i en branche og et område i vækst. Det viser sig helt tydeligt ved, at vi står overfor at udvide med etape tre. Filmbyen er en succes, som endnu flere ønsker at være en del af, og det glæder mig, at det nu kan blive til virkelighed, så vi kan glæde os til endnu flere film – Made in Aarhus, siger Rabih Azad-Ahmad, der er rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune og formand for den Vestdanske Filmpulje i en pressemeddelelse. 

Læs også Aarhus kan få nyt kvarter i byen

Og det er vigtigt, at der er lokaler til produktionsselskaber uden for København, i hvert fald hvis man spørger Filmbyen selv.

- Hvis der fortsat skal være film og tv-serier, der bygger på et kulturelt udsyn fra Jylland, og som viser universer og begivenheder fra provinsen, skal der være virksomheder, der udvikler og producerer lokalt. Med udvidelsen af Filmby Aarhus får vi rammerne til at skabe et bæredygtigt filmmiljø uden for hovedstadsområdet, siger chef for Filmby Aarhus, Carsten Holst. 

Læs også Kom med bag tv-serien Dicte

Ambitionen med Filmby Aarhus er at skabe rammer, der gør at medievirksomheder fastholder deres produktion i Aarhus og Jylland. Her skal den nye bygning spille en stor rolle.

- Vi skal give dem fundamentet for et produktionsmiljø, der matcher København på en række centrale punkter, og det er vi godt på vej til med den kommende udvidelse, siger Carsten Holst.