Fik hjælp til at få sit første job

Skole har succes med at skabe fritidsjob

00:49

Eman Yasser arbejder i dag på et plejehjem i sin fritid. I hendes klasse på Søndervangskolen har 23 ud af 28 elever et fritidsjob.

1 af 2

På Søndervangskolen i Viby har man i en længere periode gjort en indsats for at hjælpe eleverne med at finde et fritidsjob. Efter tre år kan man nu konkludere at blandt andet hjælpen til unge elevers ansøgninger har givet pote.

I samarbejde med boligforeninger og Det Boligsociale Fællessekretariat er det lykkedes at få 176 unge i arbejde.

- Når skolens opgave er at forberede dem på det virkelige liv, der venter efter skolen, er det derfor vigtigt at fokusere på, at de unge får et fritidsjob, siger Martin Bernhard, der er viceskoleleder på Søndervangskolen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Martin Bernhard fortæller desuden, at fritidsjobbet har en afsmittende effekt på skolearbejdet, da eleverne bliver mere ansvarsfulde.

Mange af de unge kommer fra et hjem, hvor deres forældre ikke er i arbejde. En stor del af eleverne kommer fra områderne Rosenhøj, Kjærslund og Søndervangen. Her var andelen af voksne udenfor arbejdsmarkedet 38,2 procent i 2013. I hele Aarhus Kommune er det tal til sammenligning 16,7 procent.

Se: De unges bedste arbejdsplads

I 9.a har 23 ud af 28 elever i dag et fritidsjob.

- Jeg synes, det er godt at få den erfaring, og man bliver mere ansvarlig. Det betyder en del at tjene sine egne penge, siger Eman Yasser, der i sin fritid arbejder på et plejehjem.

Job-projektet har kørt i tre år og sluttede altså officielt sluttede ved årsskiftet, men skolen har nu valgt selv at føre projektet videre.

Se mere i videoen øverst i artiklen.