Festugechef har pyntet på sit cv

Martin Lumbye, som de seneste fire år har været chef for Århus Festuge, beskyldes for at have lavet et overdrevet skønmaleri ud af sit cv med bl.a. titler, der ikke eksisterer.

Lederen af et af landets større kulturelle flagskibe - Århus Festuge - har i en række tilfælde smykket sig med lånte titler og forskønnet sit cv, skriver JP Århus. Generalsekretær Martin Lumbye meddelte for få dage siden, at han forlader chefstolen til efteråret af private årsager.

Ifølge avisen har Martin Lumbye bl.a. pyntet på cv'et med en bestyrelsespost, der ikke eksisterer, deltagelse i et skuffeselskab uden aktivitet og en titel som bachelor i scenografi.

- Man forsøger jo altid at præsentere sig selv fra den bedst mulige side, og det gør jeg selvfølgelig også. Hvis jeg har overdrevet lidt i nogle sammenhænge, så kan jeg ikke umiddelbart se, at der er noget graverende i det, siger Lumbye til JP Århus.

Han har haft jobbet siden 2003 og har stået i spidsen for de seneste fire Århus Festuger. Han har udadtil markeret sig ved, at festugen er blevet mindre elitær. Samtidig er det kommet styr på økonomien omkring det ti dage lange årlige kulturarrangement, der under tidligere chefer har haft store underskud.

Af hans imponerende travle cv fremgår det bl.a., at Martin Lumbye i 1995-96 var bestyrelsesmedlem af ArtPeople A/S, der arbejder med kulturformidling og af underselskabet Peoples Press, der udgiver bøger. Ifølge medejer af Artpeople A, Jakob Kvist, har Martin Lumbye imidlertid aldrig været med i bestyrelsen, men deltog kun i et enkelt møde.

Peoples Press har slet ikke en bestyrelse, men er kun et brand. Ifølge Lumbyes righoldige cv har han også siden 2005 været bestyrelsesmedlem i virksomheden Lysozyme, der ejes af vennen, Hummel-direktør Christian Stadil. I interviewet med JP Århus erkender Lumbye, at han ikke er med i bestyrelsen.

Der har kun været talt om, at han og Stadil skulle lave et eller andet sammen. Men det er blevet på idéplanet. Martin Lumbye har heller ikke tidligere forsøgt at korrigere, at han ofte kaldes bachelor i dramaturgi, selv om han ikke er færdiguddannet.

- Selvfølgelig vil jeg da gerne lige som alle andre fremstå på en pæn måde. Men det, som man siger, skal naturligvis være sandt, og hvis ikke det er sandt, så får man et hak i tuden, og det er så dét, I giver mig. Og det accepterer jeg, siger den afgående generalsekretær til avisen.