Festspil klar til Skatteøen

Vilhelmsborg Festival går i luften tirsdag

Det legendariske Vilhelmsborg Festspil er klar til at underholde eventyrlystne østjyder med opsætningen 'Skatteøen'.

Tirsdag den 30. juli er ventetiden forbi. Siden Vilhelmsborg Festspil lukkede ned efter sidste forestilling sidste år, har det kriblet i fingrene for igen at underholde østjyderne på de skrå brædder.

I år opsætter de den danske musical 'Skatteøen', som oprindeligt blev skrevet af en englænder tilbage i 1883. Her bliver publikum taget med tidsmaskinen tilbage til 1700-tallet, hvor drengen Jim og hans mor har kroen Admiral Benbow, som udover hæderlige borgere huser den fordrukne sørøver Bill Bones.

Bones sejlede med den berygtede sørøverkaptain Flint, og efter dennes død har Bones tilranet sig hans skattekort. Men Flints gamle besætning vil have fingre i kortet og har efter lang tids søgen fundet Bones i Admiral Benbow. Inden Bones falder død om af druk, giver han skattekortet til Jim. Sørøverne kommer, og Jim flygter med sin mor til Godsejer Trelawney og Doktor Livesey.

De to gentlemen søsætter straks en ekspedition mod skatteøen med det gode skib Hispaniola. Ombord hyres en flok mistænkelige sømænd ledet af den et-benede skibskok, Silver. Sømændende viser sig at være Flints gamle besætning, som nu er godt på vej på skattejagt.

Nu skal vi ikke afsløre hele handlingen om den døddrukne sørøver, skibet Hispaniola og drengen Jim, men der vil være masser af dans og sange af den danske musiker Sebastian.

Du kan selv opleve opsætningen under åben himmel fra tirsdag den 30. juli til og med den 16. august.