Festlig og fredelig festuge

Mindre vold og uro under festugen

Årets udgave af Aarhus Festuge har også været festlig set med politiets øjne. Der har nemlig været markant mindre vold og uro i gaderne end de tidligere år. 

Hvor der sidste år var 27 voldssager og 77 sager om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, var der i år kun 17 voldssager og 26 sager om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. 

- Jeg er ikke i tvivl om, at det er resultatet af det gode samarbejde, vi har med Aarhus Kommunes opsøgende medarbejdere. Et samarbejde der bare bliver bedre og bedre år efter år, og som nu er blevet en integreret del af vores måde at arbejde på under festugen, hvor mange unge fra hele kommunen samles i midtbyen, siger leder af lokalpolitiet i Aarhus, vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen i en pressemeddelelse.

- Samarbejdet betyder blandt andet, at kommunens medarbejdere ikke er i tvivl om, hvordan de skal reagere, hvis der er optræk til problemer. De har lavet en udførlig plan sammen med os, og de ved, at vi altid er lige rundt om hjørnet, hvis de har brug for os, og på den måde tager vi rigtig meget i opløbet, siger Jesper Bøjgaard Madsen.