Festlig åbning af Dokk1

Musik, leg og foredrag til åbningen af Dokk1 den 20. juni

Foto: Aarhus Kommune

Når Aarhus Kommunes store prestigebyggeri, Dokk1, på Aarhus Havn åbner den 20. juni, er der lagt op til en festlig dag.

Selve åbningen foregår klokken 11, hvor dronning Margrethe, som tv2oj.dk tidligere har fortalt, kommer om klipper snoren til Dokk1 på havnefronten.

Se: Dronningen åbner prestigebyggeri

Derudover vil der være forskellige musikalske indslag for både børn og voksne.

Blandt andet kommer Aarhus Jazz Orchestra og spiller, ligesom Master Fatman laver et show for børn ved legepladsen Kloden.

Der vil også være en række foredrag i bygningens store sal, hvor blandt andre arkitekterne bag Dokk1 fortæller om byggeriget og tankerne bag det.

- Jeg glæder mig til åbning af Dokk1. Det er noget, jeg har set frem til i flere år. Det er en anerkendelse af byggeriet og hele visionen, at H.M. Dronningen har sagt ja til at foretage åbningen. Det bliver starten på en hel uge med spændende og attraktive aktiviteter for store og små. Jeg håber, at rigtig mange vil kigge forbi og byde Dokk1 velkommen, siger Rabih Azad-Ahmad, der er rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune.

Dokk1 er med et budget på cirka 2,1 milliarder kroner det hidtil største bygge- og anlægsprojekt i Aarhus Kommune, og det skal blandt andet huse byens Hovedbibliotek og Borgerservice. Projektet gennemføres i partnerskab med Realdania.

Her kan du se Aarhus Kommunes samlede program for åbningen af Dokk1 lørdag den 20. juni:

Kl. 10.30

Opvarmning ved Aarhus Jazz Orchestra

- Frank Sinatra er koncertens store omdrejningspunkt. Og hvilket et. Hans musikalske overlegenhed, elegance og sublime timing er legendarisk.

- Mads Mathias er et stortalent i den klassiske croonertradition. I en cocktail mixet med Aarhus Jazz Orchestra og med en sjælden hørt personlig og dybtfølt tilgang til stilen, leverer de sammen en troværdig hyldest til den store mester på et internationalt topniveau.

Kl. 11.00

H.M. Dronningen ankommer til Dokk1

Kl. 11.05

H.M. Dronningen introduceres til Dokk1

Kl. 11.15

Winnie & the Jets spiller på den udendørs scene

- Bandet er efter eget udsagn verdens bedste rock'n'roll band, der består af professionelle musikere, alle med nedsat funktionsevne.

- Bandet spiller alt fra Jodle Birge til DAD, Anne Linnet og Tina Turner. De har spillet i Japan, Rusland, Australien og over det meste af Europa. Bandet startede i 1989.

Kl. 11.30

Indvielse af Dokk1:

- Tale ved borgmester Jacob Bundsgaard

- Tale ved adm. direktør for Realdania Jesper Nygård

- Tale ved rådmand Kristian Würtz

- Tale ved rådmand Rabih Azad-Ahmad

- Aarhus Jazz Orchestra: Uropførelse af 'DOKK1 - watermusic 2015', en gave fra byens orkester til byens nye hus. Værket, der er skrevet af Aarhus Jazz Orchestra' kunstneriske leder, Lars Møller, er et elegant og sprudlende nyt værk inspireret af bl.a. Händels barokmusik og byens historie fra vikingernes Aros til havnebyen Aarhus.

Kl. 13.00

Familiefest med Master Fatman og Aarhus Jazz Orchestra:

- Nitten ustyrlige, frække og også lidt dygtige jazzmusikere og en stor, tyk mand i gult tøj lærer dig at swinge, sige som en trækbasun, falde omkuld til musik og danse ret vildt. Master Fatman vil sammen med Aarhus Jazz Orchestra åbne dørene ind til den eventyrlige, forunderlige og rare jazzverden for alle børn (også selv om du er blevet gammel).

Kl. 14.00

Åbning af legepladsen Kloden

- Tale ved Karin Salling

- Tale ved Ole Barslund Nielsen, Monstrum

- Koncert ved Aarhus Concert Band, Aarhus Musikskole

Kl. 16.30

Indvielse af Gongen ved kunstner Kirstine Roepstorff

Dokk1s mini-universitet i Store sal

Kl. 14.00

Fra idé til virkelighed - Dokk1s arkitektur ved arkitekt Kim Holst Jensen, schmidt hammer lassen architects

Kl. 15.00

Fra havn til byrum - pladserne omkring Dokk1 ved landskabsarkitekt Kristine Jensen, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue

Kl. 16.00

Dokk1s nye parkering - Hvordan parkering og byliv mødes ved projektchef Peter Fangel, Realdania Byg

Kl. 17.00

The Public Library as Change Agent for Society ved Deborah Jacobs, director for Global Libraries, Bill and Melinda Gates Fonden

Kl. 18.00

Fra hul i jorden til færdigt hus - om byggeriet af Dokk1 ved Allan Helledie, NCC

Kl. 19.00

Aarhus tilpasser sig til mere vand i fremtiden - sådan forebygger den nyanlagte sluse med pumper oversvømmelser af midtbyen ved afdelingschef Mogens Bjørn Nielsen, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune