Festivalgæster om årets Northside: De kunne godt have smidt mere flis

Årets udgave af Northside vil blive husket for musik, fest og mudder

01:49

Fredagen på årets Northside-festival var en regnfuld oplevelse, og selvom vejret klarede op i løbet af weekenden, så satte fredagens vejr sit præg på stemningen.

Regnvejr og flere tusinde menneskers trampende fødder tog nemlig hårdt på underlaget, og det betød, at årets festival blev en aldeles mudret omgang.

Læs også VIDEO: Hjælpeløs ko reddet op fra mudderet i Aarhus

Flere festivalgæster valgte derfor at skrive på Northsides facebookside, hvor de udtrykte deres utilfredshed med manglen på flis, der nok ellers kunne have gjort lidt ved det mudrede underlag.

'Mere flis!'

Også nogle af de personer, vi mødte på festivalpladsen, savnede, at der blev gjort noget ved mudderet.

- Generelt bare når musikken er god, og stemningen er god, så gør det ikke noget, at det regner, men som så mange andre har sagt, så kunne de godt have smidt lidt mere flis på, tror jeg, siger Dennis Thaagaard.

03:22

Talsmand for Northside Festival, John Fogde, mener, at festivalen gjorde, hvad den kunne for at bekæmpe mudderet

Luk video

- Mere flis!, siger Leon Hansen. 

Hos Northside oplyser man, at der i løbet af weekenden er blevet lagt 550 kubikmeter flis ud. Arrangørerne tror ikke, at de ville gøre noget anderledes, hvis en lignende situation skulle opstå næste år.

Læs også Northside-festival styrer mod rekord-omsætning trods regn

- Det har jeg svært ved at forestille mig. Vi har jo topprofessionelle folk ansat, og vi havde faktisk en dialog undervejs med de folk, der kører de her trucks ud med flis og arbejder med det her til dagligt for at høre, er vi nu sikre på at vi gør det rigtigt, og det er den melding, vi har fået.

- Det vil sige, at da vi stod klokken otte om morgenen og sagde, jamen okay, der er fyldt med mudder, skal vi lægge flis ud nu, så fik vi at vide, at det var en rigtig dårlig idé, fordi to timer efter, når folk kom ind, så vil det se ud som om, at vi ikke havde lagt et gram flis, siger talsmand for Northside Festival, John Fogde.

Højt humør på pladsen

Der skulle dog mere til end lidt mudder for at slå festivalhumøret ihjel.

- Det er fantastisk. Der er mudder, der er mange mennesker, der er vådt, men der er også en fest, siger Jakob Lyhne.

Læs også Se billederne fra Northside: Regnvejr, fest og masser af god musik

Og efter snart tre dage fyldt med god musik, så var det ikke kun underlaget, der måtte kæmpe lidt. Også stemmebåndene var trætte hos flere af gæsterne.

- Vi har skrålet, og vi er hæse nu, så det er dejligt, siger Sidsel Westberg.   

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.

00:34

VIDEO: Kom med en tur op i luften og se, hvordan festivalspladsen tager sig ud fra oven.

Luk video