Festival kræver stort IT-system

Smukfest i Skanderborg er en kæmpe logistisk udfordring på IT

01:33

1 af 2

Der er mange ting, der skal være styr på, når der er fest i Bøgeskoven.

Over 40 kilometer kabel og 65 hjælpere sikrer, at it-systemerne fungerer. Systemer som blandt andet sørger for, at man ikke behøver at medbringe kontanter på festivalen.

- Vi har gravet 15 meter lysledere ned, og så har vi 32 meter pds-kabler hængende rundt i toppen af træerne, som vi bruger til at komme ud til barer og boder med, siger Niels Haakonsen, der er festivalens IT-chef.

Se: Smukfest afspærrer igen

Rent størrelsesmæssigt svarer IT-systemet på Smukfest til det, der skal bruges for at holde Dansk Supermarked i hele Danmark kørende.

- Forleden aften var der 7.000 samtidige brugere, der brugte deres smartphone. Det vil sige, at de trykkede på knapperne på samme tid, og det kræver en del datamængde, siger Niels Haakonsen.

Se: Tjekliste: Det skal du huske

- Og man kan sige, at det, der er vigtigst for os, er, at vi kan få vores betalingssystem til at virke, fortsætter han.

På Smukfest har gæsterne mulighed for at betale for mad og drikkevarer med et chiparmbånd, og det betyder, at it-systemet skal trække 570 terminaler.

- Vi har hele tiden overvågning med hele systemet, så vi effektivt kan gå ud og håndtere de problemer, der er, siger Jacob Dolberg, der er IT-formand for Smukfest.

Kom med en tur på festival og se mere om det store it-system i tv-indslaget øverst på siden.