Festival donerer mad

Northside Festival vil donere overskudsfødevarer til socialt udsatte

Foto: Pressefoto, Northside Festival

Northside og FødevareBanken vil sammen bekæmpe madspild på årets festival. De vil lade maden komme blandt andet hjemløse, psykisk sårbare og kriseramte familier til gode.

Festivalen har i år indgået et samarbejde med FødevareBanken, hvor festivalen donerer overskuddet af fødevarer til organisationen.

- Det er vigtigt for os at få dokumenteret, hvor meget madspild vi har. Min drøm er selvfølgelig, at vi ikke har noget madspild overhovedet ude i boderne, men hvis vi har, er det vigtigt, at det bliver sendt videre på den rigtige måde, talsmand for festivalen, John Fogde, til tv2oj.dk.

- FødevareBanken er en organisation, som kan løfte opgaven. Der er utrolig mange regler på det her område, og fødevarersikkerheden skal være i orden, fortsætter han.

FødevareBanken samler årligt frisk overskudsmad ind for, hvad der svarer til cirka en million måltider.

Sender stærkt signal

Maden går til sociale og velgørende organisationer, som hjælper blandt andet hjemløse, stofmisbrugere, krise- og voldsramte familier.

- Det sender et utroligt stærkt signal, at en stor aktør som Northside går så fuldt ind i kampen mod madspild. Det kan få andre til at tage problemet lige så seriøst, siger presseansvarlig i FødevareBanken, Jesper Ingemann i en pressemeddelelse.

Samlet er der i forbindelse med festivalen 38 madboder og stader, og arrangørerne vurderer, der bliver serveret 200.000 måltider på de tre dage.

Northside finder sted i Ådalen ved Aarhus fra 12-14. juni.