Fest i København

25.000 jyske fans til pokalfinale

Foto: Randers FC (Arkivfoto)

25.000 randrusianere og esbjergensere holder torsdag en fælles fest i hovedstaden, når de to byers superligahold mødes i pokalfinalen i Parken.

Over 23.000 billetter er der ifølge DBU indtil videre solgt til finalen, hvilket vil gøre det til den mest sete kamp på dansk grund i 2013. Samtidig tyder alt på, at det bliver den mest sete finale mellem to jyske hold siden 1959, hvor 33.000 tilskuere så Vejle slå AGF

- Der er al mulig grund til at rose Esbjerg og Randers med det arbejde, de har udført med at få folk til at komme til Parken. Det er et udtryk for det potentiale, turneringen har, og forhåbentlig er det med til at give turneringen det boost, vi gerne vil give den de næste år, siger DBUs generalsekretær, Jim Stjerne Hansen.

Byfest flyttet til København

- Det er mere end gået, siger Randers FCs anfører, Christian Keller, og fortsætter:

- At begge byer kan samle over 10.000 hver er ekstremt flot. Det er lidt ligesom en byfest, der er flyttet over til København, og det er fedt, at folk gider det, siger Christian Keller, mens Esbjerg-træner Jess Thorup mener, at det er et udtryk for en sund jysk fodboldkultur.

- At Esbjerg og Randers kan samle ca. 25000 tilskuere viser, at fodbolden i Jylland har det godt og lever. Det er noget, de to klubber kan være stolte af, siger træneren.

- Måske mange havde håbet på, at man kunne fylde stadion, ved at FCK eller Brøndby var kommet i finalen, men det er alligevel markant, at to hold fra Jylland kan samle så mange, siger Thorup.