Ferieramte brandmænd

Nye spørgsmål til beredskabskommissionen

Politikernes opmærksomhed omkring de ferieramte brandmænd i Aarhus skærpes. Næstformand i Beredskabskommissionen Ango Winther går nu ind i sagen og forlanger en forklaring fra beredskabschefen og rådmanden for Teknik og Miljø, Laura Hay (V), skriver Aarhus Stiftstidende.

Ango Winthers henvendelse kommer godt en uge efter at Enhedslistens medlem af Aarhus Byråd, Viggo Jonasen, rejste de samme spørgsmål efter omtalen af det svækkede beredskab i TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er mangel på deltidsbrandmænd i ferieperioden, der er problemet. Beredskabschef Lars Hviid indrømmede dengang overfor TV 2 | ØSTJYLLAND, at beredskabet står overfor udfordringer, og at der er stor opmærksomhed på, at brandbilerne rykker ud indenfor lovgivningens krav, men han erkendte også, at tempoet ikke er på højde med det normale i øjeblikket.

Anonyme kilder har overfor TV 2 | ØSTJYLLAND udtrykt frygt for, at det svækkede beredskab kan få katastrofale følger i den nordlige del af Aarhus Kommune, fordi brandstationen i Lystrup er mangelfuldt bemandet, og ved eventuelle større brande på f.eks havnen, hvor der er krav om at stille med stort mandskab hurtigt.

Aarhus Brandvæsen har forsøgt at imødegå disse problemer ved at udvide sit samarbejde med Falck på Trindsøvej i en periode.