Ferie uden strøm og varmt vand

Gl. Estrup Herregårdsmuseet er klar med et alternativt bud på en sommerferie

Glem alt om mobiltelefon, tablet og andre elektroniske "fornødenheder".

I sommerferien siger Gl. Estrup Herregårdsmuseet ved Auning farvel og tak til hverdagsluksus og goddag til året 1930.

Museet har nemlig valgt at give familier mulighed for at tilbringe et par dage af deres sommerferie som skovarbejdere, hvor de skal bo i lille hus uden strøm og varmt vand, ligesom det var tilfældet i 1930'erne.

Der er derfor ingen stikkontakter til at oplade mobiltelefoner eller computere, som i stedet må blive hjemme:

- Vi håber selvfølgelig, at det vil få folk til at reflektere over deres egne liv og ikke mindst de mange materielle goder og bekvemmeligheder, som vi omgiver os med i dag, siger museumsinspektør Marie Kirstine Elkjær i en pressemeddelelse.

Familier, som kunne være interesseret i et par overnatninger, skal forberede sig på at lave mad over et gammelt brændekomfur og få lys fra en petroleumslampe. Toilettet er skifter ud med das, som står uden for huset.

Under opholdet i huset vil museets gæster også kigge indenfor i det lille skovarbejderhjem:

- Som overnattende familie skal man være indstillet på også at være vært og gerne byde nysgerrige gæster på en kop kaffe og en snak om livet og ens egne erfaringer som skovarbejder, siger Marie Kirstine Elkjær.

Overnatningerne i skovarbejderhuset finder sted den 3.-5. juli, 10.-12. juli og 24.-26. juli. Prisen er 1.200 kroner for en familie inklusiv mad, velkomstkasse og slutrengøring.