Fem personer skudt på to dage

I løbet af fredag og lørdag er fem personer blevet skudt og ramt af et luftgevær i Århus. Politiet efterforsker sagerne.

Foto: Colorbox

På to dage har der været ikke færre end fem skudepisoder i Århus. Der er tale om skud, der med stor sandsynlighed er affyret fra et luftgevær, og i alle fem tilfælde er skudene blevet affyret fra en bil.

Fredag finder to skudepisoder sted i Århus.

Klokken 12.27 bliver en mand ramt på brystet og får blødende sår. Det sker i krydset mellem Vestre Ringgade og Langelandsgade.

Klokken 14.46 bliver et par ramt på Randersvej. Den 23-årige kvinde bliver ramt på låret, og haglet går gennem hendes nederdel og giver et blødende sår. Den 27-årige mand bliver ramt af et spidshagl i skinnebenet. Haglet skal efterfølgende opereres ud.

Lørdag finder yderligere tre skudepisoder sted.

Studerende Anne Sofie fra Århus er ude og gå tur med sin kæreste på broen ved Sønder Ringgade. Så hører hun et skud.

- Lige pludselig mærker jeg noget i ryggen. Det er en brændende, sviende smerte, det gør rigtigt ondt. Og så bliver jeg helt vildt bange for, at det er et rigtigt skud fra et rigtigt våben. Så falder jeg, fordi jeg er så chokeret, fortæller Anne Sofie til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Anne Sofie forstår ikke gerningsmændene:

- Jeg synes, det er vanvittigt. Det kan godt være, at de tænker, at det er en harmløs spøg, måske har de set for mange actionfilm. De vælger et våben, som ikke er dødbringende, men man bliver meget bange, og såret på min ryg gør altså stadigvæk ondt.

Af frygt for repressalier ønsker Anne Sofie ikke, at hendes efternavn kommer frem.

Klokken 16.28 hører en kvinde fra sin altan to-tre skud, og en mørkeblå personbil kører væk fra stedet. Det sker på Kaj Munksvej i Viby.

Mellem klokken 20.15 og klokken 20.30 bliver en mand beskudt på Randersvej ved Nordvestpassagen. Han bliver ramt i højre tinding tæt på øjet.

Politiet anholder natten til søndag en mand for spirituskørsel, og da han har en luftpistol i bilen, bliver han afhørt i forbindelse med sagen. Men det viser sig efterfølgende, at han ikke har noget med skyderierne at gøre.

Søndag eftermiddag oplyser politiet, at man efterforsker sagerne, men man kan endnu ikke sige, om der er en sammenhæng mellem de forskellige skyderier.