Fejlvalgt politiker har fundet et nyt parti

Helle Plougmann, der sidder i byrådet i Norddjurs Kommune, har meldt sig ind i Socialdemokraterne

I 2013 blev Helle Plougmann valgt ind i byrådet i Norddjurs Kommune for Enhedslisten - men hun nåede ikke at repræsentere partiets interesserer i mange måneder, før hun meldte sig ud og blev løsgænger.

Senere udviklede Helle Plougmanns valg sig til en regulær farce, da det kom frem, at Helle Plougmann slet ikke skulle have været valgt ind ved valget - men at det blot skyldtes en administrativ fejl, at det var hende og ikke Inky Remy fra Enhedslisten, der blev valgt.

Politisk skandale i Norddjurs

Nu har Helle Plougmann så fundet sig et nyt parti - Socialdemokraterne.

- Jeg har meldt mig ind hos Socialdemokraterne, fordi jeg med mit udgangspunkt i fagbevægelsen og på venstrefløjen kan se, at mine visioner bedst kan realiseres der. Jeg er til praktiske løsninger, og føler mig meget hjemme i det store arbejderparti, som det fungerer her i Norddjurs. Det betyder ikke, at jeg er enig i alt, men jeg kan mærke, at der i et stort parti som S her lokalt, er plads til den rummelighed, som jeg efterspørger, siger Helle Plougmann i en pressemeddelelse.

Plougmann bliver siddende

Hun er også optaget som medlem af den socialdemokratiske gruppe i Kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune.

- Vi kender jo i forvejen Helle, og det er ikke nogen hemmelighed, at vi allerede har et godt samarbejde med Helle og det glæder os, det nu kan foregå direkte som medlem af Socialdemokratiet og vores gruppe, siger næstformand i gruppeledelsen Bente Hedegaard (S).