Fejl: Vil ikke centralisere nyrepatienterne

Region Hovedstaden ønsker ikke at centralisere alle nyretransplantationer på Rigshospitalet, siger regionsrådsformand

Genrefoto.

Rigshospitalet ville gerne på sigt oprette et landsdækkende transplantationscenter, "som varetager alle transplantationer af hjerter, lunger, lever, nyrer og andre organtransplantationer, for eksempel tyndtarm".

Men det er altså ikke korrekt, at det også skal gælde nyretransplantationer.

- Jeg vil gerne slå fast, at det er en fejl fra Region Hovedstadens administrations side, at nyrer overhovedet er blevet nævnt i de politiske beslutninger, vi har haft, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), der er regionsrådsformand i hovedstaden, til Ritzau.

Bent Hansen: Udmelding er krigserklæring

Jyllands-Posten skriver lørdag, at Region Hovedstaden ønsker at samle alle landets transplantationer i København.

Det fik formanden for Region Midtjylland, Bent Hansen (S), til at kalde strategien 'en krigserklæring'.

- Det vil give mindst lige så god mening at placere et transplantationscenter i Aarhus som i København. Der er ingen tvivl om, at det kardiologiske center i Aarhus er længst fremme forskningsmæssigt, sagde han til Jyllands-Posten.

Afgørelse: Skejby skal ikke længere operere hjertebørn

Det er i stedet kun hjertetransplantationer, som regionen ønsker bliver centraliseret på Rigshospitalet, der i forvejen står for alle landets lever- og lungetransplantationer.

- Jeg er ked af, at debatten omkring hjertekirurgi- og transplantationer er blevet mudret til af diskussionen omkring nyrer. Der foregår mere end 100 nyretransplantationer i Aarhus og Odense, og det bakker jeg fuldt op om, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen til Ritzau.