Fejl på hver anden kassebon

Kasseboner i supermarkeder er ofte fulde af fejl. Det viser en ny stikprøveundersøgelse, som TV 2 | ØSTJYLLAND har lavet.

En stikprøve TV2 ØSTJYLLAND har lavet viser fejl på hver anden bon. Selv om prøven ikke er repræsentativ, ser lektor i Afsætningsøkonomi på Copenhagen Business School, Marcus Schmidt, på tallene med alvor:

"Hvis bare de tal I har fundet frem til at bare tilnærmelsesvis repræsentative så er det et stort problem. Men vi ved også fra andre oplysninger i pressen, at det er et tiltagende problem"

Ifølge Marcus Schmidt skyldes det systemfejl, hvor supermarkederne ikke altid får indkodet tilbudsvarer og rabatter korrekt.

- Det er jo et problem for en kunde skal jo kunne forvente, at det man kommer til at betale, det er det korrekte beløb. Enhver afvigelse fra det, udgør et problem som detailhandlen må tage meget alvorligt, siger han.

Marcus Schmidt opfordrer derfor alle kunder til at tjekke bonerne før man forlader supermarkedet.

Resultatet af TV 2 | ØSTJYLLANDs stikprøve undersøgelse i ti tilfældige supermarkeder og discountbutikker i Østjylland:

I Coop Danmarks butikker blev resultatet:

I SuperBrugsen i Stilling fandt vi én fejl på kassebonen. Pandekagemel til 14.95 på tilbud kostede 17.95 ved kassen. Her gav vi tre kroner for meget.

I Dagli'Brugsen i Sejs var der to fejl. Sukker på tilbud til ti kroner kostede 12.95 ved kassen. Her gav vi 2.95 kr. for meget

Hos SuperBrugsen i Jægergårdsgade i Århus fandt vi én fejl. Økologisk pasta til 8.48 på tilbud kostede 13.97 ved kassen. 5.49 kr. for meget.

I Kvickly i Silkeborg og Irma i Århus var der ingen fejl.

I Dansk Supermarkeds butikker blev resultatet:

Bilka i Tilst havde én fejl. Slikærter til 9.95 kr. på tilbud kostede 19.95 ved kassen. Altså ti kroner for meget.

I Netto i Thorvaldsensgade var der også én fejl. Her kostede en pose økologiske bananer 13 kr. men vi gave 8 kr. Her snød butikken sig selv for fem kroner.

I Netto i Hørning, Føtex i Silkeborg og Føtex i Ebeltoft var der alle steder nul fejl.

Samlet set har TV 2 | ØSTJYLLAND betalt 16,44 kr. for meget