Fejl i undersøgelse

Erkender fejl i dumpeundersøgelse

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd udsender nu en revideret udgave af den undersøgelse, der nåede frem til at hele 46 procent af 9. klasse-årgangen i Odder i 2011 var dumpet ved Folkeskolens Afgangsprøve.

Det viser sig, at der er rod med indberetninger fra efterskoler. Det har ført til de dramatiske tal, der placerede Odder Kommune som nummer sjok på listen over alle landets kommuner.

Chokbølger gennem forvaltningen

- Oplysningen om, at næsten hver anden elev skulle være dumpet i dansk eller matematik har sendt chokbølger gennem vores organisation, lyder det fra Odder Kommunes direktør for skoleområdet, Mads Gammelmark.

- PISA-undersøgelserne har vist, at vore elever er dygtige til både dansk og matematik, og de seneste fem år har elevernes karakterer ligget over landsgennemsnittet, når de forlader folkeskolen. Desuden ligger vi meget højt på listen over kommuner, hvor mange unge får en ungdomsuddannelse.

Vi kan med andre ord bevise sort på hvidt, at vi har nogle meget dygtige skoleelever i Odder Kommune, og jeg er ærligt talt forbløffet over, at AE fortæller det modsatte, siger Mads Gammelmark.

Han udtrykker tilfredshed med, at Arbejderbevægelsens Erhvervsråd nu har tilføjet rapporten et par linjer om, at man skal være opmærksom på manglende indberetninger fra efterskoler.

- Jeg håber at fremtidige analyser på dette felt vil være mere præcise, siger direktøren for skoleområdet i Odder.