FDF'ere kæmper mod regnskyl

Vi er forberedte på den slags, siger lejrledelsen

03:15

Det meste af lejren har vejret været godt, men nu kommer regnen

1 af 2

12.000 deltagere på FDF Landslejr 2011 kan godt regne med at tage våde hjem til familien, når lejren slutter i morgen. 

Allerede fra morgenstunden i dag væltede regnen ned over FDF?erne, men ledelsen på lejren forsikrer at man er klar til at kæmpe mod massive vandpytter, våde telte og mudderbad. 

De 12.000 deltagere, der nu har været på lejr i otte dage, har trampet veje og stier hårde, og de store regnmængder har svært ved at trænge ned i jorden. Det skaber store vandpytter, der er i gang med at blive omdannet til en stor mudderpøl.

- Det får ikke umiddelbart konsekvenser for vores program. Vi er vant til at håndtere regn og vi klæder os bare på efter forholdene, siger Landslejrchef Stig Fog i en pressemeddelelse. 

Han forventer dog at lejren i løbet af kort tid vil bære præg af masser af mudder og vand.

- Det kan godt få betydning når så mange mennesker går rundt på det samme område, og når vi afslutter FDF Landslejr 2001 i aften med et stort lejrbål, så vil det nok være temmelig vådt at sidde på den bare jord.  

FDF Landslejr 2011 har beredskabet på plads i samarbejde med de relevante myndigheder, således at regnvejr kun forventes at skabe kortvarige problemer, ud over dem et par gummistøvler, regntøj og højt humør kan klare. 

- Det danske vejr er omskifteligt, siger Stig Fog, så vi har også taget højde for det i vores planlægning.

TV 2 ØSTJYLLAND er på lejren i dag. Se mere i udsendelsen kl. 19.30