Favrskov til kamp mod influenza A på skolerne

Sommerferien er slut. Men i Favrskov skal børnene ikke kun i gang med regnestykker og verber - de skal også lære at vaske hænder.

Undervisningen i, hvordan man holder sine hænder rene, er en del af en såkaldt hygiejnekampagne, som netop er skudt i gang.

Ved at forbedre hygiejnen på de lokale folkeskoler, håber Favrskov Kommune at mindske risikoen for smitte med influenza A.

Kommunen ansætter i en periode to ekstra sundhedsplejersker, som sammen med skoler og institutioner skal sætte ind med ekstra hygiejneinitiativer. Sundhedsplejerskerne begynder i dag, mandag, deres rundtur i kommunen.

- De to ekstra sundhedsplejersker skal i tæt samarbejde med skolerne og institutionerne undersøge, hvilke ekstra indsatser vi kan gøre for at forbedre hygiejnen. Samtidig skal de svare på spørgsmål om influenza A, siger social- og sundhedsdirektør i Favrskov Kommune Jacob Stengaard Madsen i en pressemeddelelse.

Mens kampagnen for bedre hygiejne er forebyggende, er Favrskov Kommune også forberedt på en egentlig influenzaepidemi.

Institutions- og skoleledere har alle modtaget en vejledning i, hvordan de skal forholde sig, hvis et barn eller en medarbejder bliver smittet med influenza A.

Også personalet i ældreplejen har retningslinjer klar, ligesom der her er etableret et lager af kitler, masker og handsker til personalet.

Se mere i tirsdagens nyhedsudsendelse på TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19.30.