Favrskov Kommune får 1,2 millioner kroner til klimaplan

Det er Energistyrelsen, der giver pengene til Favrskov

Mange steder i Danmark er man i gang med at foretage ændringer, der gør samfundet mere klimavenligt. Det er man også i Favrskov, og det bliver måske lidt nemmere i fremtiden.

Kommunen har i hvert fald modtaget en håndsrækning fra Energistyrelsen i form af 1,2 millioner kroner til kommunens klimaplan.

Pengene skal blandt andet gå til en konkurrence for Favrskovs foreninger om, hvem der kan komme med den bedste energispare-idé. Den bedste idé præmieres med 20.000 kroner. 

Læs også Norddjurs Kommune får fem millioner af EU

- Vi vil gerne have alle de borgere, som i forvejen er aktive i foreninger eller på uddannelsessteder til at give et nap med i forhold til Favrskovs ambitiøse klimaplan. Derfor håber vi, at alle fra landsbyforeninger, handelsstandsforeninger, idrætsforeninger og mange andre vil være med. Vi kan love, at det bliver både lærerigt og motiverende, siger Kurt Andreassen, formand for Teknik- og miljøudvalget i Favrskov, i en pressemeddelelse.

Favrskov Kommune vil i december 2017 og igen i december 2018 udpege de tre foreninger, som medvirker til at igangsætte flest aktiviteter, der fører til energibesparelser i bygninger. De bedste forslag præmieres begge år med henholdsvis 10.000, 15.000 og 20.000 kroner. Præmien kan foreningerne bruge på egne aktiviteter.