Favrskov gav gode ideer videre til minister

- I bund og grund handler projektet om hele tiden at se på borgernes muligheder frem for begrænsninger

Erling Kvist Andersen fra Favrskov Kommune til møde med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). Erling Kvist Andersen ses midt i billedet med foldede hænder.

Repræsentanter fra Favrskov Kommune var tirsdag til inspirationsmøde hos beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Her præsenterede formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Erling Kvist Andersen (A) et projekt, hvor kommunen har haft gode erfaringer med at få aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere hurtigere i job eller uddannelse.

Læs også Forældre-sjusk i ferierne spilder børnehavers penge

- I bund og grund handler projektet om hele tiden at se på borgernes muligheder frem for begrænsninger. Ministeren lyttede interesseret, og jeg håber, at han kan bruge Favrskovs eksempel, og at andre kommuner kan få glæde af det, siger Erling Kvist Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Projektet 'Tættere på' blev vedtaget af byrådet i Favrskov i forbindelse med budget 2016-19.

En af fremgangsmåderne har været at lade sagsbehandlerne have færre borgere, de skal forholde sig til. Til gengæld har de holdt flere løbende møder med borgerne med opfølgning på tiltag.

Læs også Østjyske kommuner får grønt lys til at eksperimentere

Projektet har indebåret ansættelse af flere sagsbehandlere og jobkonsulenter.

- Så hver sagsbehandler fik et tættere relation til borgeren. I stedet for at sende borgerne på kurser, har vi sendt borgerne ud i en rigtig virksomhed. Det er så lykkedes i stor udstrækning. Det har givet overskud, for kommunen sparer penge for hver gang, der kommer en borger i arbejde, siger Erling Kvist Andersen.

I alt har Favrskov fået 57 borgere i job eller uddannelse siden projektets start. Det er 32 flere end forventet.

Til mødet deltog også otte andre kommuner.

- En sidegevinst har været at personalet på jobcentrret har opnået en meget støree tilfredshed, fordi de opnår resultater.  Det giver noget, når sagsbehandleren tror på, at det lykkes, siger Erling Kvist Andersen.